Πρόληψη για την αποφυγή δηλητηριάσεων..
- Πλένουμε καλά τα χέρια μας,πριν πιάσουμε τρόφιμα.
- Διαλέγουμε τροφές επεξεργασμένες για περισσότερη ασφάλεια πχ παστεριωμένο γάλα.
- Τρώμε αμέσως μετά το μαγείρεμα το φαγητό μας,η 4-5 ώρες μετά.
- To φαγητό μας πρέπει να είναι καλά ψημένο,ειδικά το κρέας.
- Αποφεύγουμε την επαφή της ωμής τροφής με την ψημένη.
- Δεν κόβουμε ποτέ τις τροφές με το ίδιο μαχαίρι που έχουμε κόψει προηγούμενος ωμό κρέας.
- Προστατεύουμε το φαγητό μας από έντομα και τρωκτικά.
- Κοιτάμε την ημερομηνία λήξης στα προϊόντα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε.
- Διατηρούμε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας σχολαστικά καθαρές.
- Το καλοκαίρι πάντα,αποθηκεύουμε το φαγητό μας στο ψυγείο.
- Ελέγχουμε κατά καιρούς την ακεραιότητα και καθαρότητα του δικτύου παροχής πόσιμου νερού.
- Μαζεύουμε τα μαλλιά μας όταν μαγειρεύουμε για να μην πέφτουν τρίχες μέσα στο φαγητό.
- Δεν φτερνιζόμαστε πάνω στο φαγητό μας,χρησιμοποιούμε χαρτοπετσέτα για να καλύψουμε το στόμα μας.
Πηγή
e-manoula.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου