Κλίκαρε υπάρχουν σημαντικά εδώ!

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Πρόληψη για την αποφυγή δηλητηριάσεων..



  • Πλένουμε καλά τα χέρια μας,πριν πιάσουμε τρόφιμα.
  • Διαλέγουμε τροφές επεξεργασμένες για περισσότερη ασφάλεια πχ παστεριωμένο γάλα.
  • Τρώμε αμέσως μετά το μαγείρεμα το φαγητό μας,η 4-5 ώρες μετά.
  • To φαγητό μας πρέπει να είναι καλά ψημένο,ειδικά το κρέας.
  •  

    • Αποφεύγουμε την επαφή της ωμής τροφής με την ψημένη.
    • Δεν κόβουμε ποτέ τις τροφές με το ίδιο μαχαίρι που έχουμε κόψει προηγούμενος ωμό κρέας.
    • Προστατεύουμε το φαγητό μας από έντομα και τρωκτικά.
    • Κοιτάμε την ημερομηνία λήξης στα προϊόντα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε.
    • Διατηρούμε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας σχολαστικά καθαρές.
    • Το καλοκαίρι πάντα,αποθηκεύουμε το φαγητό μας στο ψυγείο.
    • Ελέγχουμε κατά καιρούς την ακεραιότητα και καθαρότητα του δικτύου παροχής πόσιμου νερού.
    • Μαζεύουμε τα μαλλιά μας όταν μαγειρεύουμε για να μην πέφτουν τρίχες μέσα στο φαγητό.
    • Δεν φτερνιζόμαστε πάνω στο φαγητό μας,χρησιμοποιούμε χαρτοπετσέτα για να καλύψουμε το στόμα μας.
    Πηγή e-manoula.blogspot.com

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...