Κλίκαρε υπάρχουν σημαντικά εδώ!

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Μητρική και Βρεφική Διατροφή: Οι πρώτες 1000 ημέρες σε καιρό κρίσης» 5Απριλίου 2014 – Μαγγίνειο Αμφιθέατρο – Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθήνα





Κλινικά Φροντιστήρια Βρεφικής Διατροφής
Μαζί ας μεγαλώσουμε μια πιο υγιή γενιά!
Υπάρχουν κάποιες «πρωτιές» στην Ελλάδα που η Nestléεστιάζει την προσοχή της προκειμένου να μεγαλώσουμε μια πιο υγιή γενιά! Νο 1 στον κόσμο σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, Νο 1 σε γεννήσεις με καισαρική στην Ευρώπη (>47%, όταν ο ΠΟΥ ορίζει ότι κλινικό λόγο έχει το 15%), ενώ 1 στα 3 παιδιά κινδυνεύει να εκδηλώσει κάποιο αλλεργικό νόσημα.
Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι οι πρώτες 1000 μέρες της ζωής (από την σύλληψη έως και τον 2ο χρόνο ζωής)είναι καθοριστικές για την υγεία του ανθρώπου.
Για αυτό και η Nestlé εστιάζει τις προσπάθειες της στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας, ώστε μαζί με τους γονείς να εξασφαλίσουν ένα υγιές ξεκίνημα, εγγύηση για την μακροχρόνια υγεία των παιδιών μαςΣε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Nestlé Start Healthy Stay Healthy, το οποίο απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα.
Σημαντικός πυλώνας του προγράμματός είναι η Ευρωπαϊκή επιστημονική συνάντηση στις 5 Απριλίου 2014 με θέμα «Μητρική και Βρεφική Διατροφή: Οι  πρώτες 1000 ημέρες σε καιρό κρίσης».
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τoν μη κερδοσκοπικό επιστημονικό φορέα Nestlé Nutrition Institute και τηΝεογνολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στοΑρεταίειου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπό τον Επιστημονικό συντονισμό της Καθηγήτριας Παιδιατρικής / Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Αριάδνης Μαλαμίτση – Puchner.
Η επιστημονική ημερίδα αφορά μόνο σε παιδιάτρους και σε επαγγελματίες υγείας.
Ομιλητές θα είναι ακαδημαϊκοί και αναγνωρισμένοι επιστήμονες από όλη την Ευρώπη που θα συνδιαλλαγούν με περισσότερα από 150 μέλη της ιατρικής κοινότητας για τα παρακάτω θέματα:

Προγραμματισμός του εμβρύου

Το ανησυχητικό ζήτημα της αλλεργίας

Παιδική παχυσαρκία: Ένα αυξανόμενο πρόβλημα

Η επιδημία της καισαρικής τομής

Προκλήσεις στα πρόωρα βρέφη

Για περισσότερες πληροφορίες για το Nestle Nutrition Institute,επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.nestlenutrition-institute.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...